Käsikirjoituksista, monipuolisemmin

Käsikirjoituksista, vaistolla muuttaa. Samalla blogin aihepiiri laajenee. Aina ajankohtaisten avainkysymysten sekaan on luvassa myös käytännöllisempiä esiinnostoja sekä kirjallisuuden tulevaisuutta kiikaroivia katsauksia. Blogin motiivi "kirjoittajan hyödyksi ja inspiraatioksi" vahvistuu entisestään. Uudistunut blogi sijaitsee osoitteessa kustannustoimittaja.kirjalabyrintti.net.

Koko kirjoitus...

Henkilöhahmojen realistisuus ja arkkityyppisyys

Fiktiivisten henkilöiden tulisi olla riittävän realistisia tai ainakin toimia tarinan puitteissa uskottavasti. Kirjailija saattaa käyttää henkilöhahmoissaan aineksia tai piirteitä, jotka ovat lähtöisin todellisista henkilöistä. Joku hahmo saattaa perustua kirjailijan tuntemaan ihmiseen hyvinkin suorasti. Mutta uskottava henkilö ei välttämättä tarvitse tuekseen reaalimaailman ihmisiä. Hyvä kaunokirjallisuus edellyttää yleensä vahvoja henkilöitä, silloinkin kun juoni tai toiminta on tarinan pääosassa. Ihmisinä haluamme lukea ihmisistä tapahtumien keskipisteessä. Mutta kuinka kirjoittaa ihmisistä tai, vielä akuutimmin, kuinka luoda heitä?

Koko kirjoitus...

Mikä pelastaa kirjallisuuden kuolemalta

Kirjoittaja, älä lue kirjoja vaan katso laajalle alalle ja sovella! Usein sanotaan, että kirjailijaksi tullaan lukemalla kirjallisuutta. Raja-aitojen pystyttämisen aika on kuitenkin ohi; avoimuus on kirjallisuudenkin elinehto. Kirjoittaja voi ja hänen tulisikin hakea vaikutteensa varsinaisen kirjallisuuden ulkopuolelta. Kirjallisuus ei ole kuolemassa kilpailussa muita medioita vastaan, vaan se on kuolemassa omaan sulkeutuneisuuteensa.

Koko kirjoitus...

Mitä kirjailija hyötyy e-kirjoista?

E-kirja eli elektroninen kirja tai sähkökirja ei ole vain tulevaisuuden julkaisumuoto. Se on totta ja käytäntöä jo nyt ja yleistymässä. Monet eturivin kirjailijoista ovat valinneet e-kirjan julkaisumuodokseen paperimuodon oheen. Se ei ole heiltä pelkkä kokeilu, vaan varmasti tietoinen valinta. E-kirjat voivat laajentaa lukijakuntaa, eikä ainoastaan palvella sitä paremmin. E-kirjat eivät ole häviäjän, vaan voittajan valinta.

Koko kirjoitus...

Lisää aiempia kirjoituksia...